09 Jan
Подовите климатици – с какво превъзхождат стенните сплитове?

     Във време, когато технологичният прогрес насочва вниманието ни към иновационни и енергоспестяващи решения, подовите климатици се явяват като едно от предпочитаните и ефективни средства за поддържане на комфорт в жилището и офиса. Тези устройства предлагат редица предимства, които ги правят не само стилно допълнение към интериора, но и интелигентен избор за отопление и охлаждане. 

1. Енергоефективност: Подовите климатици са известни със своята висока енергоефективност. Технологията им позволява да работят при по-ниски температури, което води до значително по-ниска консумация на електроенергия. Този аспект не само намалява електроенергийните разходи, но и допринася за опазването на околната среда. 

2. Равномерно разпределение на топлината или студа: Едно от основните предимства на подовите климатици е тяхната способност да осигуряват равномерно разпределение на топлината или хладния въздух в помещението. Този метод на отопление и охлаждане премахва горещите или студени точки по пода, осигурявайки усещане за комфорт през цялото време и във всяка точка на стаята. 

3. Лесен монтаж и интеграция с интериора: Подовите климатици са лесни за монтаж и могат да бъдат интегрирани хармонично в различни дизайнерски решения. Тяхната компактност и гъвкавост при разпределението им ги правят идеални за всякакви обекти, включително резиденции, офиси, магазини и хотели. 

4. Подобрена здравословна среда: Тъй като топлината се предава отдолу, а не отгоре, подовите климатици спомагат за поддържането на по-висока влажност във въздуха, като предотвратяват изсушаването на кожата и дихателните пътища. Това е особено полезно през зимните месеци, когато отоплителните системи често допринасят за изсушаването на въздуха. Да не забравяме и един много важен плюс – студените крака през зимата стават далечен спомен от миналото, щом се сдобиете с подов климатик.

Подовите климатици предоставят интелигентно, ефективно и стилно решение за отопление и охлаждане. С множеството им предимства те заемат заслужено място сред предпочитаните климатични системи, насочени към подобряване на качеството на живот и намаляване на енергийните разходи. Някои от моделите, които препоръчваме горещо са:


1. Mitsubishi ПОДОВ SRF / SRC


2. DAIKIN PERFERA F FVXM


3. FUJITSU GENERAL KVCA


4. Gree GEH


5. TOSHIBA - подов RAS-B10J2FVG-E RAS10J2AVSG-E


6. KAISAI ПОДОВ

7. Подов Crystal

8. Подов Chigo

Ако имате нужда от съвет във връзка с избора на правилния за Вас климатик, не се колебайте да се свържете с нас. Предлагаме опция за безплатен оглед и консултация. Очакваме Ви на тел. 0883381736 или 0895500602.