19 Jan
Каква е разликата между инвертор и хиперинвертор?

Инверторните климатици притежават нов тип инверторен компресор, който способства за по-високата енергийна ефективност спрямо конвенционалните климатици. Понятието „хиперинвертор“, което принадлежи на Mitsubishi Heavy Industries и се отнася към серията “Diamond”, вече се е превърнало в нарицателно за климатик от енергиен клас A+++, чийто коефициент “SCOP” е със стойност над 5.1. Този коефициент служи за обозначаване на способността на климатика да преобразува енергията в топлина. Колкото по-висока е стойността, толкова по-ефективно климатикът отоплява или охлажда помещението, без това да се отразява сериозно на джоба ни. 


От чисто маркетингова гледна точка, названието „хиперинвертор“ се свързва с климатизатор от най-висок енергиен клас, който има множество режими и функции, оптимизиращи работата и енергийната му ефективност. Разбира се, това се отразява на цената на продукта, но той е снабден с хиляди екстри, които да му помагат в контрола на климата – хиперсензитивни датчици, интелигентно око за следене на наличието или липсата на хора в стаята и др. Способността за пречистване на въздуха чрез иновативните Plasma филтри също резултира в по-голяма ефективност, защото всяко замърсяване нарушава циркулацията на потока и намалява мощността. 

Дали си заслужава да инвестирам в хиперинвертор? – Разбира се, това зависи от индивидуалните Ви разбирания и възможности, но нашите наблюдения са, че тази инвестиция се отплаща с времето – било то с допълнителен ежедневен комфорт или по-ниски сметки. Със сигурност получавате по-качествен продукт, който би работил дълги години при правилна експлоатация без необходимост от сервизиране.  


Ако имате нужда от съвет, свързан с покупката на климатик, или безплатен оглед за определяне на местоположение, тръбен път и мощност, свържете се с нас на тел. 0883381736 или 0895500602. Ще се отзовем в най-кратък срок и ще подходим с внимание към индивидуалните Ви нужди.