17 Mar
Демонтаж на климатик

     Демонтажът на климатик звучи като нещо, което може да се случи за 5 минути, но истината е, че някои демонтажи отнемат повече от час. Много е важно деинсталацията да се извършва от специализиран екип, тъй като има изисквания, които трябва да бъдат спазени. В климатичните системи циркулира фреон, който трябва да бъде събран по правилния начин, а не да бъде изхвърлен в атмосферата. Това може да бъде опасно както за човека, който извършва демонтажа, така и за околната среда, тъй като фреонът допринася за изчезването на озоновия слой и за задълбочаване на проблемите с глобалното затопляне. Повече за фреона може да научите тук.      Демонтажът се извършва по определена методология, съставена от стъпки, които трябва да бъдат извършвани последователно. Задължително е да сте наясно къде се намират крановете на климатика, за да може да съберете фреона. Това изисква проучване, тъй като събирането се случва в определен режим на климатика и изисква прецизност в действията.  Хубаво е да разполагате с монометри, чрез които да се уверите, че работното налягане е паднало, преди да пристъпите към същинското премахване на климатика. 

     Когато деинсталирате машината, трябва да изолирате тръбите с тиксо, за да не влизат вътре боклуци, тъй като при последващ монтаж това може да доведе до повреда в компресора. След това трябва да разкачите кабелите от клемореда. 

     Когато сте приключили с всичко споменато дотук и двете тела вече не са свързани помежду си, можете да пристъпите към премахване на външното тяло от стойките, след което да демонтирате и самите стойки. За всичко това са необходими различни инструменти и размери ключове. 

     Следва да премахнете вътрешното тяло, което налага изрязване на гайките от тръбите, за да може те да бъдат издърпани от стената. След това трябва да се откачи вътрешното тяло от планката и тя също да бъде премахната. 

    Препоръчваме Ви да извикате специалист, който ще спази всички изисквания и стъпки. Демонтажите не са толкова скъпи и времеемки, но на новобранците със сигурност ще им отнемат много нерви, време и усилия. Доверете се на екип, който ще Ви спести всичко това. С цените ни може да се запознаете на нашия сайт. Не се колебайте да ни потърсите!