21 Mar
Преместване на климатик - какво точно да очаквам?

Често клиенти се свързват с нас във връзка с някой от следните казуси: 

  • Искат външното или вътрешното тяло да се премести с няколко сантиметра или метра.

 В този случай най-често се налага да се удължи тръбния път чрез заварки. Ако техниците използват Вашите стойки и тампони, биха могли да направят отстъпка от цената. Това, което е сигурно, че ще Ви калкулират е: демонтаж на вътрешно и/или външно тяло, удължаване на тръбния път според това колко метра тръби се налага да добавят, заварки, за да споят тръбите, и монтаж на вътрешно и/или външно тяло. 

  • Биха желали климатикът да се премести в друга стая на същия адрес.

 Хипотетично е възможно външното тяло да остане статично, а да се премести само вътрешното тяло, ако искате то да е точно от другата страна на стената, на която е било монтирано. Тези случаи са рядкост, но сме ги виждали в практиката. Тогава планът може да се осъществи само чрез демонтаж, удължаване чрез заварки и монтаж на вътрешно тяло. Ако искате обаче да сложите климатика в стая, която е в другия край на апартамента/къщата и местите както вътрешното, така и външното тяло, ще се наложи да се прокара нов тръбен път, което е равностойно на демонтаж + цялостен монтаж. Отново може да искате да бъдат използвани старите Ви стойки и тампони, за което може да получите отстъпка от цената. 

  • Искат да преместят климатика изцяло на друг адрес.

Преместването на друг адрес е равностойно на изцяло нов монтаж с нови тръби, ново захранване, добре е да сложите нови стойки и тампони. Съветваме Ви да използвате цялостния демонтаж на двете тела, за да се извърши основна профилактика, тъй като не е добра идея да пренасяте мръсния си климатик от едно място на друго. Профилактиката ще го направи като нов и ще го използвате още дълги години, без да Ви създава проблеми. 

Независимо какъв е Вашият казус, ние ще се постараем да намерим оптималното решение на най-добрата цена. Всяко „преместване“ налага оглед, който може да получите безплатно, ако се обърнете към нас. Всеки случай е строго индивидуален и съответно цената може да варира в доста голям диапазон. С цените на всички монтажни услуги може да се запознаете тук. Ние ще изслушаме Вашите идеи, ще Ви изготвим оферта и ще ги реализираме в най-кратък срок след като тя бъде одобрена. Не се колебайте да се свържете с нас!