28 Mar
Защо да сменим стария климатик с нов?

И климатиците, както всяка друга техника, остаряват с времето и налагат замяна с по-нов продукт, който да е съвременен и да се адаптира към нуждите на своя потребител, живеещ във все по-динамично и забързано ежедневие. Кои фактори определят дали климатикът ни вече подлежи на смяна и заслужава ли си инвестицията в нова машина?

  • Фреон - на първо място, климатици, които са над 10 годишни, са или на вече забранен фреон, или на такъв, който ще става все по-скъп и по-скъп. Те са изключително неекологични и вредни за околната среда. С толкова стари уреди нерядко се случват аварии, при които фреонът бива изпускан в атмосферата свободно, което способства за замърсяване на въздуха и изчезване на озоновия слой, който ни предпазва от вредните лъчи. Най-новият фреон – R32 е доказано по-безопасен и покупката на климатик, който го използва, със сигурност ще намали въглеродния Ви отпечатък.
  • Резервни части - повечето марки поддържат наличност на резервни части за съответен модел в рамките на 10 години от датата на производство. Т.е. ако климатикът Ви е по-възрастен, шансът да намерите нова част за него е близо до 0 %. Това прави поддръжката им на практика невъзможна. Трябва да издирвате същия климатик, който се продава на части, което само по себе си е доста сложна задача. Ако случайно намерите такъв, то не се знае точно колко живот е останал във въпросната част.
  • Енергиен клас - старият Ви климатик може би е конвенционален (не е инверторен), а дори и да е инверторен, надали да е с много висок енергиен клас. Съвременните климатици са оптимизирани така, че харчат минимално количество енергия и инвестицията има изключително бърза възвращаемост, която е ясно видима в ежемесечните сметки за ток.
  • Много функции - новите климатици са снабдени и с хиляди иновативни функции и системи за филтриране, които старият Ви климатик със сигурност не притежава – 3D въздушен поток, множество режими, WiFi контрол, йонизатори и какво ли още не!
  • Гаранционно обслужване - новите климатици идват с гаранция – минимум 2-3 години. Ако разчитате на стария си климатик, то всеки ремонт, който е на дневен ред, следва да бъде платен според съответната тарифа. Повечето марки предлагат опция за удължена гаранция до 5 години при провеждане на ежегодна профилактика, което е чудесен начин да се уверите, че климатикът Ви е поддържан, а ремонтите Ви се покриват от производителя.
  • Дизайн - голямо предимство на новите продукти климатична техника е съвременният дизайн – в зависимост от Вашия вкус може да изберете нещо по-семпло и заоблено, или модел, който е екстравагантен и се превръща в основна и забелязваща се част от интериора Ви. При старите климатици често се наблюдава ефектът на пожълтялата пластмаса, което нарушава визията на дома и го състарява неминуемо.
  • Нива на шум - безшумността също е един огромен плюс, който допринася за комфорта в огромна степен. Старите климатици имат по-високи показатели на dB, а за всички ни е ясно, че шумът е един от стресовите фактори, които нарушава спокойствието у дома или в офиса. Ако той е прекомерен, води до липса на концентрация и генериране на раздразнение и безспокойство. Високият клас съвременни климатици имат шумови показатели под 20 dB. Тук Ви оставяме една графика, която да Ви ориентира какво представлява такъв "шум".Покупката на нов климатик е най-доброто, което можете да направите за себе си, за близките си, за сметките си за ток, за уюта у дома, за здравето и комфорта си. Ако имате нужда от съвет при покупката или бихте се възползвали от опция за безплатен оглед, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0895500602 или 0883381736. Можете да ни изпратите и запитване, в което да опишете своя казус. Ние от VP Clima с удоволствие ще Ви съдействаме!